Varde Fysioterapi & TræningscenterHer på hjemmesiden kan du læse om vores behandlingsmetoder, dit første besøg hos os, priser og mm. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte din klinik -

Varde på tlf. 75 22 35 30  -  Esbjerg på tlf. 75 12 03 08.


Hvilken behandling kan jeg få?

Her er nogle eksempler på de behandlinger fysioterapeuterne udfører:

Akupunktur Hofte Parkinson Træning individuel og på hold
Albue/hånd Hælspore Ryg Udarbejdelse af indlægssåler til sko
Akutte skader Knæ Senfølger efter kræft Åndedræt
Becterew Kæbe Skulder  
Bindevævssygdomme Lymfe behandling Smerter håndtering  
Blodpropper/blødning, senfølger Leddegigt Sportsskader  
Bækkenbund/ufrivillig vandladning Lupus Sclerose  
Ergonomi vejledning Morbus crohn Syrinx og Chiari  
Fødder Nakke Træning i varmvandsbassin  

Hvordan kommer jeg til fysioterapeut?

Din egen læge, en speciallæge, eller en læge, der har undersøgt eller behandlet dig på et sygehus, kan henvise dig til behandling på en fysioterapeutisk klinik. Når henvisningen er givet, er du velkommen til at kontakte din klinik (Varde på tlf. 75 22 35 30 / Esbjerg 75 12 03 08 ) for at få en tid til dit første besøg. Herfra vil vi guide og behandle dig i det omfang du har brug for.

 

Vi glæder os til at se dig...

 

Vores deltagelse ved DGI Landstævnet 2013.
 


Fysioterapeutisk undersøgelse og behandling

Først og fremmest består fysioterapeutens arbejde i at:

  • Klarlægge årsagen til problemets opståen, gennem samtale
  • Finde funktionsforstyrrelser i bevægeapparatets led, muskler, nerver, ledbånd og bindevæv
  • Vurdere om, og i hvilket omfang arbejdsstillinger, livsstil, psyke etc. har indflydelse på problemet
  • Stille en funktionsdiagnose og tage stilling til behandlingsmuligheder
  • Behandle evt. fundne funktionsforstyrrelser
  • Forebygge nye problemer gennem rådgivning og vejledning

Den fysioterapeutiske undersøgelse består bl.a. af:

  • Inspektion - hvad fysioterapeuten kan se i stående eller ved bevægelser i forskellige stillinger
  • Palpation - hvad fysioterapeuten kan mærke
  • Test af leddenes, musklernes, nervernes, ledbåndenes og nervernes funktion

Inspektion - generel og lokal

Ved generel inspektion fokuseres der på ryggens facon forfra, bagfra og fra siden, hovedets stilling, skuldrenes og armenes indbyrdes stilling, samt hofte og benenes indbyrdes stilling. Vi ser på, hvordan du bevæger dig, kigger på din kropsholdning, hvordan din muskulære balance er. Alt sammen for, at vi kan danne os et indtryk af, om de problemer du har, eventuelt kan komme fra et andet sted, eller være forstærket af noget andet.

Lokal inspektion er mere regionalt i forhold til dit problem. Her undersøger vi for evt. ændringer i hudens og musklernes konturer, ændringer i hårvæksten og om der er svedreaktion eller synlige fejlstillinger i led osv.

Palpation med og uden bevægelse

Palpation betyder egentligt at mærke eller føle. Fysioterapeuten er uddannet til at palpere forskellige strukturer gennem huden, som knogler, senetilhæftninger, muskler osv.

Palpation kan ske med eller uden bevægelse af det undersøgte område. Palpation med bevægelse, aktivt eller passivt, afslører de mulige bevægelser eller mangel på samme i de undersøgte led, muskler eller nerver.

Palpation uden bevægelse har til formål at bedømme, hvilke vævsstrukturer der giver/udløser smerten eller dysfunktionen.

Tests

Tests er et vigtigt redskab for at bestemme eller udelukke nogle strukturer i forhold til det problem du har. Her kan fysioterapeuten en lang række test, der kan være med til at be- eller afkræfte funktionsdiagnosen.

Samtidig giver tests og re-tests et tydeligt billede, både for patient og fysioterapeuten, hvilken effekt behandlingen har.

Supplerende undersøgelser

Det kan f.eks. være røntgen, scanning, blodprøver eller artroskopi. Disse undersøgelser udføres af specialister på hver deres område. Det er din læge, eventuel i samråd med din fysioterapeut, der bedømmer, om du skal have foretaget nogle yderligere undersøgelser.

Disse undersøgelser "ser på den indvendige krop" og kan igen måske være med til at be- eller afkræft en funktionsdiagnose.

Funktionsdiagnose

Udfra den indledende samtale, den fysioterapeutiske undersøgelse og evt. de supplerende oplysninger, kan fysioterapeuten opstille en funktionsdiagnose. Man kan kort sige, at en funktionsdiagnose bruges til at beskrive præcist, hvor der er noget galt og hvilke strukturer, der skal behandles. Man kan se funktionsdiagnosen som en disposition for den følgende behandling eller rådgivning.

Funktionsdiagnosen er et vigtigt arbejdsredskab for fysioterapeuten, idet den kommer rundt om hele patientens problem.

Det der evt. startede som spændinger i nakkens muskler pga. en dårlig arbejdsstilling, kan brede sig som ringe i vandet, og give smerter fra ét eller flere led enten i ryggen, i skuldrene eller i kæberne. Nerverne der løber fra nakken til armene kan irriteres og give problemer i armene. Derfor er det vigtigt, at få det hele med, så ringene i vandet atter glattes ud.

Behandling

Fysioterapeuten behandler led, muskler, bindevæv og nervesystemet ved hjælp af forskellige fysioterapeutiske teknikker. Det er forskelligt fra struktur til struktur og fra person til person, hvilken teknik, der er den mest anvendelige, men fysioterapeuten har et stort repertoire af teknikker og er uddannet i netop at tilpasse dem i forhold til dit problem.

Forebyggelse

Fysioterapeuten er i besiddelse af  special viden indenfor ergonomi i forhold til arbejdsstillinger i hverdagen eller på job, samt i de ligeså vigtige hvilestillinger, man indtager når man skal slappe af.

Rådgivningen er specielt vigtigt, der hvor fysioterapeuten bedømmer, at problemet har direkte eller indirekte sammenhæng med arbejds- og/eller hvilestillinger.

Træning

Træning er et fysioterapeutisk redskab, der både kan anvendes som behandling og som forebyggelse.

Den fysioterapeutiske undersøgelse kan f.eks. vise, at det er en muskulær ubalance, der giver dig problemer. Fysioterapeuten instruerer dig derfor i udspændingsøvelser for de muskler, der er blevet stramme og/eller træningsøvelser for de muskler der er blevet slappe. Der bliver lavet et træningsprogram til vores træningscenter eller du blive opfordret til at lave nogle øvelser derhjemme.

Træning kan også foregå på træningshold på klinikken, hvor der konstant er en fysioterapeut til stede, der instruerer dig i at lave de mest optimale øvelser på den korrekte måde. Din behandlende fysioterapeut og fysioterapeuten der varetager holdtræningen, sammensætter så i fællesskab et træningsprogram, der passer nøjagtigt til dig og dit problem.

Efter et kortere eller længere sygeforløb, eller efter en operation, er træning et meget vigtigt redskab i ønsket om at genvinde normalt funktionsniveau og dermed komme tilbage for fuld kraft.
 

FysioDanmark

GodAdgang.dk

Knæk Cancer

Danske Fysioterapeuter

Kontaktoplysninger

Varde Fysioterapi & Træningscenter
Vestre Landevej 67
6800 Varde
Se på kort

Telefon: 75 22 35 30
Email: info@varde-fysio.dk

Facebook

Åbningstider

Klinikken

Mandag 7.00 - 21.00
Tirsdag 7.00 - 21.00
Onsdag 7.00 - 21.00
Torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 18.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

 

Træningscentret

Mandag 6.46 - 21.00
Tirsdag 7.00 - 21.00
Onsdag 7.00 - 21.00
Torsdag 6.45 - 21.00
Fredag 7.00 - 18.00
Lørdag 8.00 - 16.00
Søndag 8.00 - 16.00

 

Reception

Mandag 8.00 - 16.00
Tirsdag 8.00 - 16.00
Onsdag 8.00 - 16.00
Torsdag 8.00 - 16.00
Fredag 8.00 - 14.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket